top of page

Arbeidsmarkt (BSO)

vorige pagina

Studierichtingen uit deze finaliteit hebben als doel om leerlingen succesvol en met de nodige kennis en vaardigheden voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Studierichtingen:

studierichtingen arbeidsmarktfinaliteit 2de 3de graad.png
DSC03248.jpg
DSC03167.jpg

Studierichtingen:

Zorg en Welzijn 

De studierichting Zorg en Welzijn is een richting waarin de mens centraal staat. Je leert zorg dragen voor jezelf en voor de mens in een diverse samenleving. Je verwerft basisinzichten in anatomie en fysiologie, maar ook maak je kennis met de directe (lichamelijke zorg en welzijn) en indirecte (logistieke zorg, maaltijdzorg en interieur) zorg.

Je bent een warme en sociaal voelende leerling. Kortom, je hebt het hart op de juiste plaats.

Als je voor deze richting kiest, kan je zowel binnen de kinder- als ouderenzorg aan de slag.

Elektriciteit 

Elektriciteit is een praktische opleiding waarbij je de basis van verschillende technische jobs leert kennen. Je ontdekt de materialen en onderdelen van toestellen die door de elektricien gebruikt worden en leert deze correct te gebruiken. Je maakt kennis met elektrische installaties binnen het huis en in de industrie. Je kiest voor deze studierichting als je later aan de slag wilt als elektricien, mecanicien of onderhoudstechnicus.

Basiszorg en Ondersteuning

De studierichting Basiszorg en Ondersteuning richt zich op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden en kennis in de zorgsector. Je krijgt inzicht in de fundamenten van zorgverlening en leert de basisprincipes van medische en sociale ondersteuning. Je krijgt zowel theoretische concepten als praktische training, met de nadruk op het bieden van zorg aan diverse doelgroepen. Door stages en praktijkervaring word je voorbereid op een breed scala aan zorggerelateerde beroepen, zoals verzorgende, zorgkundige of medewerker in de sociale sector. Deze studierichting legt niet alleen de basis voor een vervolgopleiding in de zorg, maar ook voor een waardevolle en zorgzame bijdrage aan de samenleving.

Elektrische Installaties

De studierichting Elektrische Installaties biedt een diepgaande opleiding in elektriciteit en installatietechnieken. Je verwerft een grondig begrip van elektrische systemen, van basisprincipes tot geavanceerde installatietechnieken. Je studies omvatten zowel theoretische kennis als hands-on praktijk, waardoor je bekwaam wordt in het plannen, installeren en onderhouden van elektrische installaties. Met een focus op veiligheid en efficiëntie bereidt deze studierichting je voor op een breed scala aan beroepsmogelijkheden, zoals elektricien, installateur of technisch specialist in de elektrische sector. De combinatie van technische knowhow en praktische vaardigheden biedt een goede basis voor een succesvolle carrière in de elektrische installatiebranche.

Hout 

Hout is een praktische studierichting waarin je de basis van schrijn- en timmerwerk leert en inzicht krijgt in het maken van meubilair. Je leert er meten, schaven en zagen. Je leert ook werken met machines uit de schrijnwerkerij en de meubelmakerij. In het houtatelier ontdek je verschillende houtsoorten en materialen en hoe je ze kan gebruiken. Je leert kritisch kijken naar je zelfgemaakte werkstukken en je stuurt bij wanneer nodig. Je kiest voor deze studierichting als je later aan de slag wilt in een schrijnwerkerij of als meubelmaker.

Binnenschrijnwerk en interieur

De studierichting Binnenschrijnwerk en Interieur biedt een gespecialiseerde opleiding gericht op het vervaardigen en plaatsen van interieurcomponenten. Je verwerft diepgaande kennis van verschillende houtbewerkingstechnieken en leert creatieve oplossingen te bedenken voor interieurinrichting. Het curriculum omvat zowel theoretische inzichten als praktische vaardigheden, waarbij de nadruk ligt op het vervaardigen en installeren van maatwerkmeubilair. Door middel van stages en projecten krijg je de kans om je vakmanschap toe te passen en word je voorbereid op een loopbaan als schrijnwerker, meubelmaker of interieurontwerper. Deze studierichting biedt niet alleen technische expertise, maar ook een artistieke benadering van het creëren van functionele en esthetische interieurs.

Organisatie en Logistiek 

Wie voor Organisatie en Logistiek kiest, gaat voor een praktische studierichting waarbij de nadruk ligt op het begrijpen van de werking van een onderneming. Daarnaast focust de studierichting zich ook op het ontwikkelen van doelen met betrekking tot onthaal-, verkoop-, en logistieke activiteiten. Je maakt kennis met de taken die de goederen- en documentenstroom van een onderneming tot leven brengen. Je leert hoe je goederen in ontvangst neemt en deze veilig kan opslaan, bezoekers kan onthalen of artikels kan presenteren.

Ook digitale competenties zijn niet meer weg te denken en spelen een belangrijke rol in deze richting. ICT-kennis en -vaardigheden worden aangereikt en bieden ondersteuning in alle vakken. Je kiest voor deze studierichting als je later aan de slag wilt als administratief bediende in een bedrijf.

Onthaal, Organisatie en Sales

De studierichting Onthaal, Organisatie en Sales biedt een brede en praktijkgerichte opleiding op het gebied van klantgerichtheid en evenementenbeheer. Je verwerft niet alleen essentiële vaardigheden in ontvangst en dienstverlening, maar ook in het organiseren van diverse activiteiten en het stimuleren van verkoop. Je studies omvatten theoretische kennis over marketing, communicatie en sales, terwijl ook de nadruk wordt gelegd op praktische toepassingen. Door middel van stages en projecten krijg je de kans om je organisatorische en communicatieve vaardigheden in de echte wereld te ontwikkelen. Deze studierichting opent de deur naar diverse beroepstrajecten, zoals eventplanner, receptionist of salesmedewerker.

Lessentabellen:

5_edited.jpg
6_edited.jpg

Leopoldlaan 45

3900 Pelt

​

+32 (0) 11 80 05 84

  • Facebook
  • Instagram

Secundair

  • Facebook
  • Instagram

Basis

VOX_Campus (1).png

Openingsuren secretariaat:

​

Maandag: 08u00 - 12u00 en 12u50 - 16u30

Dinsdag: 08u00 - 12u00 en 12u50 - 16u30

Woensdag: 08u00 - 12u00

Donderdag: 08u00 - 12u00 en 12u50 - 16u30

Vrijdag: 08u00 - 12u00 en 12u50 - 15u30

© Created by Sara Schoofs Photocredit Joni Custers & Mediavking | privacyverklaring

bottom of page