top of page

Arbeidsmarkt (BSO)

vorige pagina

Studierichtingen uit deze finaliteit hebben als doel om leerlingen succesvol en met de nodige kennis en vaardigheden voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Studierichtingen:

studierichtingen arbeidsmarktfinaliteit 2de 3de graad.png
DSC03248.jpg
DSC03167.jpg

Studierichtingen:

Zorg en Welzijn (vervolg Basiszorg en Ondersteuning)

De studierichting Zorg en Welzijn is een richting waarin de mens centraal staat. Je leert zorg dragen voor jezelf en voor de mens in een diverse samenleving. Je verwerft basisinzichten in anatomie en fysiologie, maar ook maak je kennis met de directe (lichamelijke zorg en welzijn) en indirecte (logistieke zorg, maaltijdzorg en interieur) zorg.

Je bent een warme en sociaal voelende leerling. Kortom, je hebt het hart op de juiste plaats.

Als je voor deze richting kiest, kan je zowel binnen de kinder- als ouderenzorg aan de slag.

Elektriciteit (vervolg Elektrische Installaties)

Elektriciteit is een praktische opleiding waarbij je de basis van verschillende technische jobs leert kennen. Je ontdekt de materialen en onderdelen van toestellen die door de elektricien gebruikt worden en leert deze correct te gebruiken. Je maakt kennis met elektrische installaties binnen het huis en in de industrie. Je kiest voor deze studierichting als je later aan de slag wilt als elektricien, mecanicien of onderhoudstechnicus.

Hout (vervolg Binnenschrijnwerk en interieur)

Hout is een praktische studierichting waarin je de basis van schrijn- en timmerwerk leert en inzicht krijgt in het maken van meubilair. Je leert er meten, schaven en zagen. Je leert ook werken met machines uit de schrijnwerkerij en de meubelmakerij. In het houtatelier ontdek je verschillende houtsoorten en materialen en hoe je ze kan gebruiken. Je leert kritisch kijken naar je zelfgemaakte werkstukken en je stuurt bij wanneer nodig. Je kiest voor deze studierichting als je later aan de slag wilt in een schrijnwerkerij of als meubelmaker.

Organisatie en Logistiek (vervolg Onthaal, Organisatie en Sales)

Wie voor Organisatie en Logistiek kiest, gaat voor een praktische studierichting waarbij de nadruk ligt op het begrijpen van de werking van een onderneming. Daarnaast focust de studierichting zich ook op het ontwikkelen van doelen met betrekking tot onthaal-, verkoop-, en logistieke activiteiten. Je maakt kennis met de taken die de goederen- en documentenstroom van een onderneming tot leven brengen. Je leert hoe je goederen in ontvangst neemt en deze veilig kan opslaan, bezoekers kan onthalen of artikels kan presenteren.

Ook digitale competenties zijn niet meer weg te denken en spelen een belangrijke rol in deze richting. ICT-kennis en -vaardigheden worden aangereikt en bieden ondersteuning in alle vakken. Je kiest voor deze studierichting als je later aan de slag wilt als administratief bediende in een bedrijf.

Lessentabellen:

LESSENTABE2DEGRAAD_AB.png
LESSENTABE3DEGRAAD_AB.png
bottom of page