top of page

2de leerjaar B

vorige pagina

De leerlingen van het 2de leerjaar B volgen een gemeenschappelijke basisvorming van 20 lesuren per week. De vakken basisvorming worden stap voor stap aangebracht met de nodige begeleiding. Naast de basisvorming maken de leerlingen nog een keuze uit de harde of zachte sector. Deze keuze is echter geen definitieve keuze. Leerlingen kunnen na het beëindigen van het tweede leerjaar B nog alle studierichtingen kiezen die ze willen in de tweede graad arbeidsmarkt, ongeacht welke basisoptie ze kozen.

lessentabel2B.png

Basisopties

modules

STEM-Technieken

Je wil proeven van industriële technieken (hout en elektriciteit) en de decoratieve technieken (schilderen & decoratie). Je droomt ervan om technicus, schrijnwerker of schilder te worden.

Economie & Organisatie

Economie, handel en de wereld van de informatica boeien je? Dan is 'economie & organisatie' de geschikte basisoptie voor jou. De internationale bedrijfswereld kan niet zonder ICT en een stevige portie talenkennis. Je zit hier op je plaats als je de economische wereld wil leren kennen. Misschien werk je later graag aan de onthaaldesk of in het magazijn?

Maatschappij & Welzijn

Ben je geboeid door de mens en zijn leefmilieu? Ben je sociaal voelend en wil je je sociale vaardigheden verder ontwikkelen? Dan is deze basisoptie de ideale keuze voor jou. Je ontdekt de basis van de voedingsleer, zoals voedingsmiddelen en -stoffen en het verband met de gezondheid en de verzorging.

Voeding en Horeca

Heb je een passie voor de wereld van eten en drinken? Dan is 'voeding en horeca' de geschikte basisoptie voor jou. Je leert de basisprincipes van hygiëne en voedselveiligheid, wat essentieel is in elke professionele keuken. Tijdens de lessen bereid je eenvoudige gerechten en leer je hoe je deze op een aantrekkelijke manier kunt serveren. Je ontdekt ook de verschillende aspecten van klantvriendelijkheid en service. Je creativiteit wordt gestimuleerd bij het samenstellen van menu’s en het decoreren van gerechten. De lessen zijn praktisch gericht, zodat je vaardigheden ontwikkelt die direct toepasbaar zijn. Door samen te werken in de keuken verbeter je je teamgeest en communicatie. Deze basisoptie is ideaal als je interesse hebt in een toekomst in de horeca of voedingssector.

bottom of page