top of page

2de leerjaar B

vorige pagina

De leerlingen van het 2de leerjaar B volgen een gemeenschappelijke basisvorming van 20 lesuren per week. De vakken basisvorming worden stap voor stap aangebracht met de nodige begeleiding. Naast de basisvorming maken de leerlingen nog een keuze uit de harde of zachte sector. Deze keuze is echter geen definitieve keuze. Leerlingen kunnen na het beëindigen van het tweede leerjaar B nog alle studierichtingen kiezen die ze willen in de tweede graad arbeidsmarkt, ongeacht welke basisoptie ze kozen.

aanbod 2B.JPG

Basisopties

modules

STEM-Technieken

Je wil proeven van industriële technieken (hout en elektriciteit) en de decoratieve technieken (schilderen & decoratie). Je droomt ervan om technicus, schrijnwerker of schilder te worden.

Economie & Organisatie

Economie, handel en de wereld van de informatica boeien je? Dan is 'economie & organisatie' de geschikte basisoptie voor jou. De internationale bedrijfswereld kan niet zonder ICT en een stevige portie talenkennis. Je zit hier op je plaats als je de economische wereld wil leren kennen. Misschien werk je later graag aan de onthaaldesk of in het magazijn?

Maatschappij & Welzijn

Ben je geboeid door de mens en zijn leefmilieu? Ben je sociaal voelend en wil je je sociale vaardigheden verder ontwikkelen? Dan is deze basisoptie de ideale keuze voor jou. Je ontdekt de basis van de voedingsleer, zoals voedingsmiddelen en -stoffen en het verband met de gezondheid en de verzorging.

bottom of page