top of page

2de leerjaar A

vorige pagina

De leerlingen van het 2de leerjaar A volgen een gemeenschappelijke basisvorming van 25 lesuren per week. Naast de basisvorming kiezen de leerlingen op basis van hun talenten, interesses en passies voor een pakket van 5u basisoptie. Dit is een eerste mogelijke studiekeuze voor de leerlingen naar de tweede graad. Het is echter geen definitieve keuze. Leerlingen kunnen na het beëindigen van het tweede leerjaar A nog alle studierichtingen kiezen die ze willen, ongeacht welke basisoptie ze kozen.

lessentabel2A.png
basisopties

Basisopties

Klassieke Talen

Deze basisoptie is uiteraard een specifieke talenrichting. Door de combinatie van die twee klassieke talen, Latijn en Grieks, word je helemaal ondergedompeld in de klassieke cultuur. Klassieke talen biedt je de mogelijkheid om eeuwenoude talen zoals Griek en Latijn te bestuderen.

Moderne talen & Wetenschappen

Moderne talen & wetenschappen is een basisoptie die in zijn combinatie van talen met wetenschappen niet vanzelfsprekend is. Je hebt echter belangstelling voor de werkelijkheid van de levende en/of niet-levende materie van de biologie, de chemie en de fysica en wil dit koppelen aan een grote belangrijkstelling voor taal en de communicatiemogelijkheden die ze met zich meebrengt.

STEM-Technieken

Je wil proeven van industriële technieken (hout & bouw, mechanica, elektriciteit). Je droomt ervan om technicus te worden of je wil graag verder studeren in de wondere wereld van de techniek.

STEM-Wetenschappen

STEM is de afkorting van ‘Science, Technology, Engineering and Mathematics’. In het Nederlands kunnen we dit vertalen als ‘natuurwetenschappen, technologie, ingenieurstechnieken en wiskunde’. In deze basisoptie leer je onderzoeken vanuit je nieuwsgierigheid naar wetenschappelijke en technische thema’s.

Maatschappij & Welzijn

Ben je geboeid door de mens en zijn leefmilieu? Ben je sociaal voelend en wil je je sociale vaardigheden verder ontwikkelen? Dan is de basisoptie 'maatschappij & welzijn' echt iets voor jou! Je ontdekt de basis van de voedingsleer, zoals voedingsmiddelen en stoffen, het verband met de gezondheid en hoe je een evenwichtige maaltijd samenstelt.

Economie & Organisatie

Economie, hand en de wereld van de informatica boeien je? Dan moet je kiezen voor deze basisoptie. De internationale bedrijfswereld kan niet zonder ICT en een stevige portie talenkennis. Je zit hier op je plaats als je de economische wereld wil leren kennen of om een bedrijf te runnen.

bottom of page