top of page

1ste leerjaar B

vorige pagina

De leerlingen van het 1ste leerjaar B volgen een gemeenschappelijke basisvorming van 27 lesuren per week. De vakken uit de basisvorming worden stap voor stap aangebracht. Naast de basisvorming krijgen de leerlingen 4u modules. De modules laten de leerlingen kennismaken met verschillende vakdomeinen om zo te ontdekken waar ze goed in zijn en wat hun talent is.

eerste leerjaar B.PNG

Clustervakken

PAV  (project algemene vakken)

Het clustervak PAV is een samentrekking van de vakken Nederlands, wiskunde, aardrijkskunde, natuurwetenschappen, geschiedenis en SEI. Maatschappelijke thema's behandelen we in projecten. De bedoeling is dat je vaardigheden en attitudes ontwikkelt die je 'maatschappelijk weerbaar' maken.

Expressie

Het clustervak expressie is een samenwerking van de vakken muzikale opvoeding en plastische opvoeding. Dit vak leert de leerlingen zich creatief en artistiek uit te drukken. Dit op basis van de domeinen: beeld, woord, drama, muziek en beweging.

modules

Modules

De modules gebeuren in een doorschuifsysteem, zodat je van alle mogelijkheden kan proeven. Je krijgt dus 6 modules in één schooljaar. Per trimester komen er 2 modules aan bod.

Wat eten we vandaag?

Als je graag met mensen - jong of oud - omgaat, houdt van voeding en verzorging dan ga je in de module voeding en verzorging je talenten volledig kunnen benutten. Je verwerft kennis en vaardigheden op vlak van huishouden, gezondheid, voeding, verzorging en EHBO.

Volt of Ampère?

Een lampje in serie schakelen, een stroomschakeling maken, gelijk- en wisselstroom... Als deze begrippen en zoveel meer ga je ontdekken in de module elektriciteit. Je zal de basiskennis van elektriciteit en elektronica verwerven.

Handel drijven... dat doe je zo

Je maakt in de module handel uitgebreid kennis met termen, begrippen en concepten op economisch en financieel vlak. Je leert de wereld van het ondernemen kennen en werkt rond projecten waarin handel een belangrijke rol speelt.

Hé... Ik heb wel een leuk idee!

Maatschappelijk en creatief handelen is op een unieke manier denken en met andere ideeën komen dan die je gewoonlijk zou bedenken. Je wijkt af van het 'normale' denkpatroon en gaat out of the box denken.

Van boom tot plank

Als jij wilt weten hoe uit een boom ramen, deuren en meubels gemaakt worden, dan zal je in de module hout veel bijleren! Je zal worden uitgedaagd om gereedschappen te gebruiken en werkstukken te maken die je anders nooit zou vervaardigen.

Een goede samenvatting maken?

Hoe ben jij met anderen verbonden in onze digitale samenleving? Je leert in de module ICT & media op een passende manier omgaan met anderen, zowel in het echte leven als via sociale media. Daarnaast zal je tal van ICT-programma's ontdekken en hoe ze je bij het leren kunnen helpen.

bottom of page